Siguranta

TEHNOLOGII de SIGURANTA

Sistemul Dinamic De Control al Vehiculului

Sistemul Dinamic de control al vehiculului monitorizeaza si analizeaza printr-o serie de senzori daca vehiculul urmeaza calea aleasade sofer.Daca vehicilul se apropie delimita de stabilitate, distributia de tractiune AWD, puterea motorului, si franele pe fiecare roata sunt ajustate sa asiste la mentinerea vehiculului pe curs.

Pachetul Avansat de Siguranta

Pentru o constientizare si o vizibilitate mai mare, Sistemul Avansat de Siguranta include doua noi functii inovative – Asistenta la Faza Lunga (HBA) si Sistemul Subaru de Detectare a Vehiculului din Spate (SRVD). HBA poate schimba intre faza lunga si faza scurta in functie de conditiile de drum, cum ar fi viteza si traficul din sens opus, imbunatatind vizibilitatea, atat pentru tine cat si pentru ceilalti participanti la traffic. SRVD foloseste senzori pozitionati in jurul vehiculului pentru a te atentiona daca sunt masini in unghiul mort al oglinzii pentru a putea schimba benzile in deplina siguranta, si totodata poate atentiona soferii asupra unui potential pericol de coliziune, chiar si cand conduceti cu spatele pe o strada cu traffic transversal.

Frane

Toate cele 4 discuri de frana au etrieri din aluminiu usor pentru un sentiment de franare puternic si progresist. Sistemul anti-blocare la franare include distributie electronica a fortei de franare, pentru a redistribui presiunea la franarea fata/spate atunci cand vehiculul este incarcat. Pentru un mai bun control si o mai buna predictibilitate la franare in caz de urgenta, Levorg-ul detine ambele sisteme, Asistenta la Franare si Suprasolicitare la Franare.

Airbaguri SRS*

In cazul unei coliziuni, pasagerii sunt protejati cu un arsenal de echipamente de siguranta standard, incluzand si airbag-urile frontale SRS, plus Airbaguri Cortina frontale si Airbag-uri SRS la genunchi. Pentru a tine pasageri fix la locul lor, centurile de siguranta din fata sunt prevazute cu pretensionare ajustabila pe inaltime si deasemenea limitatoare de sarcina ce limiteaza fortele maxime in piept. La o coliziune din spate, scaunele din fata utilizeaza suporti rigizi, tetiere fixe si anumite detalii cum ar fi absorbitoare de energie din arcurile interioare ale scaunului, toate pentru a reduce sansele de rupere.

Intarituri Sasiu in Forma de Inel

Sasiul cu intarituri in Forma de Inel este ca o armura pentru toti ocupantii Levorg-ului. Este o manta de siguranta construita in acoperisul pasagerilor, in usi, stalpi si podea. Acest design ajuta la disiparea si la redirectionarea energiei de impact departe de ocupanti, in cazul unei coliziuni, folosind materiale cu o mare rezistenta, amplasate strategic. Desi o face mai puternica cu o rezistenta mare de torsiune, in totalitate sasiul este usor.

Amplasarea Cabinei de Protectie

Subaru are o traditie in a merge mult mai departe cand vine vorba de siguranta ta, si Levorg-ul nu este diferit. Obtinerea excelentei in siguranta necesita gandire in afara cutiei, si de aceea rama si sasiul Levorg-ului au fost proiectate sa ajute motorul SUBARU BOXER si cutia de viteze sa se miste in siguranta sub vehicul in cazul unei coliziuni frontale, sis a nu intre in cabina. Aceasta este inca o specificatie care iti da liniste in timp ce conduci un Levorg.

* SRS: Supplemental Restraint System. Eficient cand este folosit impreuna cu centura de siguranta.