Siguranta

TEHNOLOGII de SIGURANTA

Sistemul Dinamic De Control al Vehiculului

Sistemul Dinamic de control al vehiculului monitorizeaza si analizeaza printr-o serie de senzori daca vehiculul urmeaza calea aleasade sofer.Daca vehicilul se apropie delimita de stabilitate, distributia de tractiune AWD, puterea motorului, si franele pe fiecare roata sunt ajustate sa asiste la mentinerea vehiculului pe curs.

Șasiu cu ramforsări tip inel

Șasiul ramforsat cu întărituri în formă de inel formează o armură pentru toți ocupanții vehiculului. Este o manta de siguranță construită în acoperișul pasagerilor, în uși, stâlpi și podea. Acest design ajuta la disiparea și la redirectionarea energiei de impact departe de ocupanți, în cazul unei coliziuni. Întăriturile șasiului sunt din oțel de înaltă rezistență, puternic și rigid. Cu toate acestea, însă, șasiul este ușor.

Frane

Frânele cu discuri puternice pe toate roțile oferă modelului Impreza performanțe excelente de frânare. Sistemul ABS cu 4 canale ajută șoferul să păstreze controlul vehiculului în cazul frânării bruște. Sistemul anti-blocare la frânare include distribuția electronică a forței de frânare, pentru a redistribui presiunea la frânarea față/spate atunci când vehiculul este încarcat.Impreza este dotată și cu un sistem de asistență la frânare, în cazul frânărilor de urgență.

Locuri, centuri de siguranță și airbag-uri

Centurile de siguranță din față, reglabile în funcție de înălțime, sunt dotate cu dispozitive de pretensionare și limitatoare de forță, care mențin ocupanții ferm în scaunele lor. În plus, Impreza dispune de scaunele din față construite special, care reduc leziunile la nivelul coloanei cervicale și protejează mai bine șoferul și pasagerul în cazul unui impact din spate. De asemenea, scaunele din spate au fost optimizate, poziția de ședere a fost mutată înapoi, în scopul de a reduce la minimum riscul de rănire în cazul unui impact lateral. Airbag-urile frontale și laterale, precum și cele pentru cap din față și din spate fac parte, de asemenea, din echipamentele standard. La fel și airbag-ul pentru genunchi al șoferului, care sporește protecția extremităților inferioare în cazul unui impact frontal. Punctele de ancorare ISOFIX – care nu afectează dimensiunea portbagajului – facilitează instalarea scaunelor pentru copii.

Cabina Protejata in impact

Subaru are o traditie în a merge mult mai departe când vine vorba de siguranța ta, și Impreza nu este diferită. Rama și șasiul modelului Impreza au fost proiectate să ajute motorul SUBARU BOXER și cutia de viteze să se miște în siguranță sub vehicul, în cazul unei coliziuni frontale, si să nu intre în cabină.

Protecția pietonilor

Protecția pietonilor a jucat un rol important la construcția modelului Impreza. Spațiul de absorbire a șocurilor dintre capota motorului și motor reduce riscul de rănire în cazul accidentelor. Bara de protecție frontală pentru absorbția energiei și ștergătoarele de parbriz concepute special, reduc, de asemenea, riscul de rănire.

*1 Specificatii Europene testate pe SUBARU XV.
*2 SRS: Supplemental Restraint System. Eficient cand este folosit impreuna cu centura de siguranta.