KORANDO

Noul Korando este un SUV compact, fiind primul reprezentant al familiei Ssangyong ce poartă elementele noului design, o stilistică absolut nouă ce poartă semnătura renumitului designer italian de geniu, Giorgetto Giugiaro.

În plus, noul Korando marchează şi o altă schimbare în istoria companiei Ssangyong, fiind primul autoturism al mărcii sud-coreene cu caroserie tip monococă.

Noul Korando este disponibil cu o motorizare pe benzină şi o motorizare diesel, cuplate la o transmisie manuală sau una automată cu 6 trepte, ce antrenează trenul faţă şi, desigur, un model avansat de tracţiune integrală.

Korando a devenit un veritabil simbol pentru istoria industrială sud-coreeană, fiind cel mai vechi brand coreean înregistrat. Cu o existenţă neîntreruptă de aproape 40 de ani, a ajuns să fie consemnat inclusiv în Cartea Recordurilor Guiness.

 

Primul autoturism de teren Ssangyong Korando se baza pe platforma legendarului Jeep Willy, producţia fiind demarată în luna octombrie 1974. În 1983 a fost lansată a doua generaţie Korando, fiind primul autoturism 4×4 în întregime dezvoltat în Coreea de Sud. Din 2011, noul Korando a ajuns la a patra generaţie.

 

Noul Korando este disponibil cu o motorizare pe benzină şi  o motorizare diesel, cuplate la o transmisie manuală sau una automată cu 6 trepte, ce antrenează trenul faţă şi, desigur, un model avansat de tracţiune integrală.

Noua motorizare de 2.2 litri cu injecţie directă diesel, e-XDI, oferă cea mai bună performanţă din categoria sa atingând 178CP și un cuplu de 400Nm, reușind să se înscrie cu uşurinţă în standardele stricte de emisie ale normei EURO6. Motorul poate furniza un cuplu maxim de 400 ​​Nm, încă de la cele mai frecvent utilizate turații de 1400 la 2800 rpm, asigurând un comportament dinamic excelent şi un consum redus de combustibil.

 

Noul Korando vă este oferit cu o transmisie manuală rafinată în 6 trepte sau cu transmisie automată Aisin în 6 trepte, convenabil controlabilă cu ajutorul butoanelor aflate pe volan sau cu un mic comutator aflat pe maneta schimbătorului de viteze.

În vederea reducerii consumului de combustibil, în condiţii obişnuite de drum, tracţiunea integrală Activ AWD funcţionează complet automat, direcționând cuplul motor cu predilecție pe roţile din faţă. De îndată ce condiţiile de drum se deteriorează şi sistemul detectează patinarea unei roţi, unitatea electronică de control direcţionează într-o fracţiune de secundă, cuplul necesar spre roţile din spate.

Suplimentar, pe teren accidentat, se poate activa funcţia AWD Lock și astfel se poate bloca distribuția cuplului motor între cele două punți față-spate în raport  50-50%.

Noul Korando se distinge în categoria sa și prin habitaclul deosebit de spaţios ce include multiple soluţii care asigură confortul maxim al pasagerilor și putând varia dimensiunea spațiului pentru bagaje. Spătarele scaunelor din spate sunt înclinabile, având 5 nivele de reglaj sau, printr-o singură mişcare, pot fi rabatate în raport 60/40 sau complet.

Podeaua din spate este complet plană, oferind spațiu maxim pentru picioare și asigurând un confort deosebit celor trei pasageri din spate.

Siguranţa pasagerilor este asigurată prin 6 airbag-uri, prin tetierele active controlate electronic la scaunele din față, precum şi prin intermediul sistemului electronic de control al stabilității ESP. Sistemul ESP se activează de îndată ce una din roţi alunecă sau este detectată supravirarea sau subvirarea vehiculului. Sistemul ESP include subsisteme complexe cum ar fi controlul tracţiunii ASR, distribuţia electronică a forţeide frânare EBD, frânare progresivă controlată ABS, protecție activă împotriva răsturnării ARP, asistența la pornirea din pantă HSA respectiv sistemele de avertizare şi frânare de urgenţă BAS-ESS, care monitorizează continuu comportamentul vehiculului şi variația condiţiilor de drum.

Toate aceste sisteme intervin activ pentru a asigura protecția maximă a pasagerilor încă înainte ca cel de la volan să sesizeze apariția unei situațiii periculoase. Astfel, sunt reduse semnificativ şansele unui accident.

Galerie Foto

Culori disponibile