REXTON

Modelul Rexton W este un SUV premium ajuns la a treia generaţie. Această versiune, total reînnoită, a fost lansata de Saangyong în vara anului 2012 la Busan MotorShow. Odată cu prima generație a modelului, în 2001, Rexton a devenit nava amiral a mărcii Ssangyong și a impus o nouă categorie în producția auto coreeană. De atunci, Rexton și-a păstrat poziţia de lider al autovehiculelor de teren premium din Coreea, până în prezent.

Partea frontală a fost complet reproiectată. Liniile W ale capotei, grila frontală largă, emblematicele proiectoare față, fascicolele de iluminare de tip LED, bara de protecţie în două culori și noua formă a farurilor de ceaţă  complimentează apariția impozantă a lui Rexton W facându-l mai elegant şi mai sportiv. Luminile de semnalizare LED încorporate în oglinzile exterioare şi în stopurile din spate, asigură pe lânga funcția estetică și o vizibilitate crescută.

Interiorul lui Rexton W oferă un spațiu generos pentru 7 pasageri. Scaunele din primul şi al doilea rând ce pot fi încălzite, tapiţeria premium din piele de culoare neagră sau bej, scaunul şoferului ce culisează  automat la intrarea sau la ieşirea din autovehicul și care poate fi ajustat pe 8 direcţii, scaunul pasagerului ajustabil pe 4 direcţii servesc, toate, la asigurarea confortului deplin în Rexton W. Confortul maxim în timpul rulării este asigurat de suspensia independentă faţă cu braț dublu și bară torsiune și de suspensia spate independentă cu 8 brațe, caracteristice automobilelor de lux.

Sub formele înnoite ale lui Rexton W lucrează o nouă “inimă”: noul motor dezvoltat de Saangyong  2.2 e-XDI LET. Acest motor diesel cu injecţie directă livrează o putere de 178 CP și un cuplu de 400 Nm. Cuplul maxim este disponibil în plaja de turații cel mai des folosită, de 1400-2800 rpm, asigurând astfel un comportament dinamic şi un consum de combustibil redus.

Puterea motorului e-XDI este transmisă către roțile motoare prin intermediul unei rafinate cutii de viteze manuale cu 6 trepte sau printr-o cutie automată cu 7 trepte E-Tronic.

Treptele de viteză ale transmisiei automate pot fi gestionate convenabil cu ajutorul butoanelor aflate pe volan sau cu un mic comutator aflat pe maneta schimbătorului de viteze, iar în modul de funcționare Winter, transmisia automată cuplează direct treapta a doua de viteză facilitând astfel plecarea de pe loc în cazul suprafețelor cu aderență scăzută.

Transmisia automată E- Tronic se adaptează stilului de conducere al şoferului și determină momentele optime pentru schimbarea treptelor (intuind parcă gândurile conducătorului auto) asigurând astfel un consum redus de combustibil și un confort suplimetar în timpul condusului.

Mulțumită sistemului de tracțiune integrală 4WD proiectat de Borg Warner, Rexton W face față chiar și celor mai dificile drumuri. Cu ajutorul unui comutator de pe consola centrală,  şoferul poate alege cu o singură mişcare unul dintre cele 3 moduri funcţionare:

–          2WD: tracțiune spate (2H), în condiţii de drum normale, în scopul unui consum optim de combustibil

–          4WD High Gear Mode: tracțiune integrală (4H), cuplabilă şi în timpul rulării

–          4WD Low Gear Mode: tracțiune integrală cu reductor (4L), pentru a face față chiar și celor mai extreme terenuri și trasee.

Galerie Foto