Siguranta

TEHNOLOGII de SIGURANTA

Sasiu cu intarituri in forma Inel

Sasiul cu intarituri in Forma de Inel este ca o armura pentru toti pasagerii Subaru-lui XV. Este o manta de siguranta construita in acoperisul pasagerilor, in usi, stalpi si podea. Acest design ajuta la disiparea si la redirectionarea energiei de impact departe de ocupanti, in cazul unei coliziuni, folosind materiale cu o mare rezistenta, amplasate strategic. Desi o face mai puternica cu o rezistenta mare de torsiune, in totalitate rama este usoara.

Vizibilitate sporita

Pentru a evita pericolul trebuie sa il vezi cand vine – SUBARU XV este proiectat in asa fel incat soferul sa aiva maxima vizibilitate de jur imprejur. Pozitionarea ridicata si dinamica inclinata in spre fata a cabinei, completate de geamurile triunghiulare ale Subarului XV minimizeaza majoritatea unghiurilor moarte. In plus, camera video cu vedere inapoi (optionala) iti ofera vizibilitate clara in spatele masinii.

Premiat cu 5 stele EURO NCAP

SUBARU XV seteaza standardele pentru protectia pasagerilor. Proiectata meticulos si examinata amanuntit, sunt doar doua din caracteristicile principale ale Subaru XV, de aceea conduce cu 5 stele primite la testul Euro NCAP(*1) – maximum pentru un vehicul.

Control dinamica vehicul

Sistemul Dinamic de control al vehiculului monitorizeaza si analizeaza printr-o serie de senzori daca vehiculul urmeaza calea aleasade sofer. Daca vehicilul se apropie delimita de stabilitate, distributia de tractiune AWD, puterea motorului, si franele pe fiecare roata sunt ajustate sa asiste la mentinerea vehiculului pe curs.

Airbaguri SRS*

In cazul unei coliziuni, ocupantii sunt protejati cu un arsenal de echipamente de siguranta standard, incluzand si airbag-urile frontale SRS, plus Airbaguri Cortina frontalesi Airbag-uri SRS la genunchi. Pentru a tine pasageri fix la locul lor, centurile de siguranta din fata sunt prevazute cu pretensionare ajustabila pe inaltime si deasemenea limitatoare de sarcina ce limiteaza fortele maxime in piept. La o coliziune din spate, scaunele din fata utilizeaza suporti rigizi, tetiere fixe si anumite detalii cum ar fi absorbitoare de energie din arcurile interioare ale scaunului, toate pentru a reduce sansele de rupere.

Cabina Protejata in impact

Subaru are o traditie in a merge mult mai departe cand vine vorba de siguranta ta. Obtinerea excelentei in siguranta necesita gandire in afara cutiei, si de aceea rama si sasiul Subaru XV au fost proiectate sa ajute motorul SUBARU BOXER si cutia de viteze sa se miste in siguranta sub vehicul in cazul unei coliziuni frontale, sis a nu intre in cabina. Aceasta este inca o specificatie care iti da liniste in timp ce conduci un Subaru XV.

*1 Specificatii Europene testate pe SUBARU XV.
*2 SRS: Supplemental Restraint System. Eficient cand este folosit impreuna cu centura de siguranta.